Najbolje predstave za decu od 21. do 26. aprila na Festivalu “ZajeČAR”

14. Pozorišni festival za decu „ZajeČAR“, biće održan u zaječarskom teatru od 21. do 26. aprila. Publika će videti najbolje predstave za decu iz ovogodišnje produkcije profesionalnih pozorišta Srbije i Bugarske.

Festival će u nedelju, 21. aprila otvoriti predstava „Pinokio“ Pan teatra iz Beograda. Narednih dana mališani i njihovi pratioci uživaće u sledećim pozorišnim komadima: „Igraj sa mnom” Dečjeg pozorišta Subotica, „Maša i medved“ Državnog lutkarskog pozorišta iz Vidina, „Maštošumske pitalice“ MoniCarta iz Beograda, „Bajka o ribaru i ribici“ Pozorišta lutaka Niš. U čast nagrađenih, 26. aprila biće izvedena premijera predstave zaječarskog teatra „Pepeljuga”. Početak svih predstava je u 19 časova, a komplet karata 1500 dinara.

Pored stručnog žirija i publika će birati najbolju predstavu, ocenom od 1 do 10.

Predviđen je i bogat prateći program u okviru koga će u Centru za kulturu u Kotlujevcu, u ponedeljak, 22. aprila od 12 sati biti izvedena predstava za decu „Ružno pace” Kruševačkog pozorišta. Ulaz je besplatan.

U holu pozorišta, u nedelju, 21. aprila od 18.30 biće otvorena izložba lutaka državnog lutkarskog pozorišta Vidin.

U Pozorišnom muzeju će u sredu, 24. aprila biti priređena promocija knjiga za decu iz edicije „Porodično blago“ izdavačke kuće Fondacije Braća Karić.

U sredu, 24. aprila od 18 časova, na zaječarskom skveru biće odigrana besplatna predstava za decu “Svet marioneta” u izvođenju profesora lutkarstva u Bolonji, Teodora Borisova.

U Pozorišnom muzeju će u petak, 26. aprila od 12 sati biti priređena promocija priče za decu o Nikoli Tesli „Elektromačak“, bajka o elektricitetu, autora prof Velimira Abramovića. Na istom mestu će od 22. do 25. aprila biti organizovana radionica lutkarstva profesora Teodora Borisova.

Svi prateći programi su besplatni.

U holu Pozorišta, tokom trajanja festivala biće organizovane prodajne izložbe knjiga za decu pokretne knjižare „Dobro drvo“ i izdavačke kuće Fondacija Braća Karić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *