Majka D.D, osumnjičenog za ubistvo devojčice, iskoristila pravo da ne svedoči (VIDEO)

Svetlana Dragijević iz Zlota, majka D. D. koji je osumnjičen da je sa S.J. iz Luke 26.marta u Banjskom Polju ubio dvogodišnju devojčicu, odazvala se pozivu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru i u pratnji advokata Nebojše Živanovića jutros došla u VJT kako bi dala iskaz.

Kao najbliži srodnik osumnjičenih, Svetlana je iskoristila zakonsko pravo da ne svedoči.

Zbog umešanosti u ovaj stravičan slučaj uhapšena su tri člana ove  porodice: D.D. zbog sumnje da je devojčicu ubio, a njegov otac R.D. i mlađi brat D.D.  da su pomogli u premeštanju tela ubijene devojčice sa deponije u blizini Banjskog Polja na drugu lokaciju.  Brat je  preminuo u pritvoru od srčanog udara nepunih 48 sati nakon hapšenja, dok se otac R.D. u VJT branio ćutanjem. Ocu pritvor ističe 5. maja, a osumnjičenima za ubistvo 3.maja,  nakon čega će biti doneta odluka o eventualnom produženju pritvora, tako da VJT intenzivno radi na prikupljanju dokaza u slučaju teškog ubistva.

D. D. i S. J. osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, biće upućeni na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu čim se za to steknu uslovi, odnosno čim više ne bude neophodno njihovo prisustvo dokaznim radnjama koje se trenutno provode, potvrđeno je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova kažu da se nastavlja potraga za telom ubijene devojčice u blizini Zlota, ali i da se istovremeno prikupljaju svi podaci i utvrđuju činjenice koje mogu da dovedu do pronalaska tela.

Podsetimo, dvogodišnja devojčica nestala je u Banjskom Polju kod Bora 26. marta. Za njom je tragalo nekoliko stotina pripadnika MUP-a, GSS, Vatrogasci spasioci i građani Bora i okoline, korišćena je sva raspoloživa oprema: policijski helikopteri, dronovi sa termovizijskim kamerama, psi tragači, a prvi put je aktiviran sistem “Pronađi me”. Međutim, 4. aprila je saopšteno da su devojčicu ubili radnici JKP Vodovod S.J. i D.D, a da su telo ostavili na divljoj deponiji, da bi D.D. priznao da je uz pomoć brata i oca telo premestio na drugu lokaciju i od tada se intenzivno traga za telom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *