Zaječarskom muzeju 5,3 miliona dinara za tri projekta

Na konkursima Ministarstva kulture, Narodni muzej Zaječar dobio je više od 5, 3 miliona dinara za realizaciju tri projekta.

Kako navode u muzeju, najveći deo para – 4.052.295 dinara odobren je za uredjenje enterijera. Za izradu sajta „Digitalno kroz vekove – Feliks Romulijana“ opredeljena su sredstva u iznosu od 900.000 dinara, dok je za konzervaciju predmeta iz zbirke gradska nošnja (libade) Etnološkog odeljenja, izdvojeno 400.000 dinara.

„Ova godina u kojoj nas očekuje otvaranje prvog „Ineterpretacijskog centra za posestioce“ u Srbiji, nova „stalna postavka“ u muzeju, potpuna digitalizacija zbirki, „on line“ kupovina karata, „on line“ shop suvenira, nastavak rada na konzervaciji i arheološkim istraživanjima Feliks Romulijane, već nam je donela hiljade posetilaca, a mi se nadamo da će nam doneti još više“, navode u toj ustanovi kulture.

izvor i foto: zaječarski muzej

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura, Vesti Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *