Promocija nove knjige Zaječarca Ninoslava Jovanovića

U Pozorišnom muzeju u Zaječaru sinoć je predstavljena kniiga Vitraž misli i stihova”, autora Ninoslava Jovanovića koja je ,kako reče pisac, posvećena ljudima dobrih namera.

 Ninoslav Vitražom misli i stihova, na njemu svojstven način materjalizuje“ sferu duhovne stvarnosti  u sferu materijalne stvarnosti, jer pominje ideje, koje su praktične u životnim tokovima“, rekao je pored ostalog Branislav Tihojević, teolog i kritičar.

Sublimirajući prethodne dve knjige Komad neba na zemlji” i Trougao duše” i ovu treću Vitraž misli i stihova”, Slaviša Saša Cvetković, književnik i kritičar zaključuje da se esencija Jovanovićevog spisateljstva ogleda u tome što ohrabruje i nadahnjuje da, kako je rekao: Nošeni delićima njegove trilogije i primenjujući ih tokom dana, pre počinka pogledamo sebe pravo u oči, čista srca i mirne savesti, sa snažnijom verom u bolje, lepše i svetlije sutra”.

Prisutne je u ime izdavača pozdravio Vladimir Đuričić, direktor Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu Zoran Radmilović”. Moderator programa bila je doktorka Sanela Radisavljević, supruga Ninoslava Jovanovića.

 Sa biografijom umetnika prisutne je upoznala PR Ustanove Zoran Radmilović” Sanja Petrović a glumica zaječarskog teatra Nataša Petrović kazivala je pesmu Sećam se kao da je danas bilo”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *