Ministar Gašić obratio se javnosti sa detaljima ubistva devojčice

Ministar policije Bratislav Gašić obratio se danas javnosti, nakon vesti da je otkriveno da je Danka Ilić, devojčica za kojom je tragano 10 dana, ubijena.

“Zločin koji je počinjen nad malom Dankom duboko je potresao celu Srbiju. Izražavam najdublje saučešće porodici male Danke. Nakon desetodnevne potrage pripadnici MUP uhapsili su S. J. i D. D, osumnjičene da su autom uradili i ubili Danku, pa njeno telo bacili na deponiju”, rekao je ministar.

Gašić ističe da su obojica priznali i do detalja opisali zločin.

“Od 13.45 do 15.52 Danka je izašla iz dvorišta i kretala se ulicom. Majka je videla beli auto i lice koji stoji pored njega, za koje se utvrdilo da su koristili osumnjičeni. Vozilo u kom su bili osumnjičeni je ispred kapije je bilo dva minuta. Kada su krenuli, na 30 do 40 metara su udarili devojčicu. Oni su rekli da su bili na radnom zadatku u Banjskom polju, da provere šahtu. Njihovo kretanje je zabeleženo na kameri. Kasnije je zabeleženo da se vozilo zaustavilo kod kapije oko 13 i 50. Vozilo u kom su bili S. J. i D. D. je bilo ispred kapije oko 2 i po minuta, stali su zbog potrebe za toaletom. Potom su krenuli, i devojčicu udarili nekih 30-40 metara od mesta zaustavljanja. Autom je upravljao D. D, a S. J. je telo devojčice prebacio na zadnje sedište preko alata. Dogovorili su se da telo devojčice bace. U 13.57 ih je zaustavio otac devojčice i pitao da li su videli devojčicu, na šta su odgovorili negativno“, naveo je Bratislav Gašić.

Potom su se odvezli do deponije i telo devojčice bacili.

Gašić je rekao da su osumnjičeni i drugi dan dovedeni i poligrafski testirani.

“Vozač je imao zakasnelu reakciju na poligraf. A suvozač je imao reakciju. Istog dana su oduzeta sva tri automobila. Dakle njihova vozila, i službeni auto. Sve podatke smo uzeli i sa branika, i iz unutrašnjosti. Njih dvojica su nas odveli do deponije da pokažu gde su bacili telo. Ali imamo saznanja da se jedan od njih dvojice 28. vratio na mesto gde su bacili telo, i prebacio ga na drugo mesto. Ne možemo da im verujemo jer jedan na drugog prebacuju krivicu”, rekao je ministar policije.

Ministar policije je rekao da je kompletan teren pretraživan čitavih pet puta od strane svih mogućih službi i sredstava.

“Svaku kuću u Banjskom polju su naši operativci obišli, svaki podrum, šahtu i zamrzivač pogledali. Istraga je išla u tri pravca. Nismo mogli da isključimo otmicu, da je dete neko, kao što je to bilo na kraju udareno kolima, i treća mogućnost da je dete živo. Više puta smo pričali sa majkom. Da li nam je bilo čudno što je posle tri godine došla u dvorište u kom je bilo dosta stakla i gvožđa, pa jeste. Ali smo morali dobiti sve informacije za potrebe istrage”, rekao je on.

Gašić se posebno zahvalio svim pripadnicima policije, i kaže da su svi noćas bili u Boru i prolazili kroz sve.

“Preko 40 pripadnika UKP su bili na terenu danima, ljudi iz tehnike i poligrafisti su spavali po dva sata da bi ispunili sve što se od njih traži. Radi se o 46.000 logova, takozvanih, telefonskih brojeva. Toliko je bilo promena na baznim stanicama, uvezati, pregledati, da vidimo da li je neko majku pratio u tim trenucima, ili je ona komunicirala sa nekim”, objasnio je ministar.

Kaže da je policija obavila sve što je predviđeno istragom, i da je više stotina pripadnika svih službi MUP bilo na terenu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *