Malu Danku traži i INTERPOL

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u Banjskom polju kod Bora ušla je u šesti dan. U istragu o njenom nestanku uključila se i bečka policija, nakon što se pojavio snimak iz Beča na kojem su dve Rumunke sa devojčicom koja podseća na Danku.

Bečka policija ispitala je državljanina Srbije koji živi u prestonici Austrije, a koji je snimio devojčicu u tom gradu koja liči na nestalu Danku Ilić (2) iz okoline Bora.

„Svedok je ispitan i obezbeđen je snimak koji je muškaracnapravio. Čovek je za slučaj saznao preko društvenih mreža. Tačne okolnosti, posebno da li je u pitanju nestala devojčica, predmet su istrage koja je u toku“, rekao je za austrijske medije Markus Ditrih, portparol bečke policije, a preneo je portal „Kleine zeitung“.

On je potvrdio ono što što je objavljeno u Srbiji, da je državljanin naše zemlje koji živi u Beču kazao da je u subotu uveče oko 20 časova na tramvajskoj stanici u centru Beča video dvogodišnju devojčicu nestalu u Srbiji, u pratnji dve žene.

Ambasada Srbije u Beču apelovala je na građane da, ukoliko na teritoriji Austrije prepoznaju nestalu devojčicu Danku Ilić (2) iz Bora odmah jave srpskoj ili austrijskoj policiji.

Kako su naveli na svom nalogu na društvenoj mreži X, građani mogu dojaviti informaciju na sledeće brojeve telefona: 133 za MUP Austrije,
+436677704145 Ambasada Srbije u Austriji i 192 MUP Srbije.

Interpol je raspisao potragu za nestalom devojčicom Dankom Ilić. Na snazi je žuti alarm Interpola, koji predstavlja međunarodnu objavu za pronalaženje nestalih osoba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *