“Pokondirena tikva” na repertoaru zaječarskog pozorišta

Na sceni zaječarskog pozorišta u utorak, 19. marta od 20 časova biće odigrana svevremenska komedija “Pokondirana tikva” Jovana Sterije Popovića, u adaptaciji i režiji Olivere Viktorović Đurašković. Cena ulaznice je 300 dinara.

“Svako vreme ima svoju “Pokondirenu tikvu” pa tako i naše vreme ima “Pokondirene tikve” bilo da su one u muškom ili ženskom obliku. Naravno, ovde se radi o ženi, o Femi, područje je Vojvodina, ali i to je sve matrica po kojoj to može da se desi bilo gde, u Zaječaru, Negotinu, Kruševcu Nišu, Beogradu, Subotici, Somboru, sasvim svejedno. Potpuno sam sigurna da su to svevremenske komedije. Prošle su tolike godine od smrti Nušića i Sterije, a njihove komedije i problemi koje tretiraju u njima su njihova iskustva iz onog vremena koja su na duhovit način prenesena na scenu. Sada se to isto dešava, ali u nekom drugom pakovanju, tako da Fema i ministarki ima koliko hoćete. Ovaj ansambl ima finu podelu za tu komediju i mislim da neke kolege glumci koji su sada u naponu snage imaju prostora da se kako bih rekla “puste”. Jako mi je važno da svako od glumaca izvuče svoj maksimum, a moj zadatak je da ih navedem da se to desi. Nije zadatak reditelja samo da aranžira stvari već da izvuče iz glumaca ono što je najbolje za komad“, reči su Olivere Viktorović Đurašković.

U komadu igraju Nataša Petrović, Olivera Viktorović Đurašković, Miloš Tanasković, Fuad Tabučić, Gabrijel Bećarević, Branislav Mijatović, Marija Stanković i Teodora Stojković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *