U Zaječaru osnovan Gradski odbor Narodnog pokreta Srbije

Narodni pokret Srbije osnovao je juče u Zaječaru Gradski odbor na čijem čelu je advokat Goran Kalčević. Za potpredsednike su izabrani: Nenad Nedeljković, diplomirani inženjer elektrotehnike, Goran Manojlović, profesor, doktorand, sindikalni aktivista i borac za prava prosvetnih radnika, i advokat Igor Panajotović.

Zahvalivši se na ukazanom poverenju, Kalčević je istakao da je dobio veliku odgovornost i obavezu da radi na jačanju stranke zajedno sa ostalim članovima.

„Daću sve od sebe da opravdam vaše poverenje“, rekao je Kalčević.

Prema njegovim rečima u Gradskom odboru NPS su ljudi raznih profesija – inženjeri, agronomi, etnolozi, penzioneri, radnici, poljoprivrednici, preduzetnici.

Narodni pokret Srbije, prema rečima Gorana Kalčeviča, funkcioniše i u Majdanpeku, Kladovu, Negotinu, Boru, Sokobanji, Knjaževcu i Boljevcu.

„Mi svi imamo odličnu saradanju i delujemo kao jedan“, kaže Kalčević ističući da će se ova politička opcija zalagati da Zaječarski i Borski okrug budu ujedinjeni i funkcionišu u budućnosti kao jedan okrug i navodeći da je nekontrolisano rudarenje dovelo do toga da ovo područje nakon Kosova i Metohije bude najugroženiji deo Srbije.

„Narodni pokret Srbije će se boriti da se takav trend zaustavi“, dodaje Kalčević.

Ističući da za manje od godinu dana Zaječar očekuju izbori, pozvao je opzicione organizacije i snage kojima je opšti interes iznad ličnog, da se ujedine i izbore za promene.

Nakon jučerašnje Izborne skupštine u Zaječaru, medijima i prisutnim članovima i simpatizerima, obratili su se i potpredsednik Izvršnog odbora NPS Dragan Marković iz Bora i predsednik Izvršnog odbora NPS i narodni poslanik Nenad Milojičić iz Smederevske Palanke.

izvor i foto: Radio Magnum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *