“Gradovi u fokusu 2024” su i Kladovo, Negotin i Boljevac

Uz podršku Ministarstva kulture 50 lokalnih samouprava će tokom ove godine raditi na obnovi kulturnih centara, muzeja, arhiva, biblioteka i drugih ustanova kulture širom Srbije u okviru projekta “Gradovi u fokusu”.

Na konkursu “Gradovi u fokusu” opredeljeno je 350 miliona dinara za projekte u 2024. godini. Novac su na konkursu dobile i ustanove kulture u tri timočke opštine, u Kladovu, Negotinu i Boljevcu.

Iznosom od 12 miliona dinara podržan je projekat „Kultura u pokretu “ opštine Kladovo za tekuće održavanje i nabavku opreme za multifunkcionalnu salu Doma kulture. Reč je o radovima koji sadrže zamenu poda, stolica u u bioskopskoj sali i postavljanje novog bioskopskog platna

Među odobrenima je i projekat opštine Negotin “ Da nas prati dobar glas 3″, koji se sastoji iz tri celine. Za zamenu svetlarnika na istočnoj i na zapadnoj strani zgrade Doma kulture „Stevan Mokranjac“ opredeljeno je 3,5 miliona dinara, i još dva miliona za investiciono održavanje zgrade Istorijskog arhiva.

Opština Boljevac dobila je 2,2 miliona dinara za realizaciju projekta „Kultura u Boljevcu“ za nastavak opremanja novog objekta biblioteke.

Od 2016. godine podržano je više od 180 projekata, a samo u poslednje tri godine 99 projekata širom Srbije, navodi Ministarstvo kulture.

foto: fb Biblioteka Boljevac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *