Fakultet pedagoških nauka u Jagodini upisuje novu generaciju studenata

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini raspisao je konkurs za prijem nove generacije studenata na tri studijska programa osnovnih akademskih studija: Učitelj, Vaspitač u predškolskim ustanovama i Vaspitač u domovima u trajanju od četiri godine.

Na osnovne studije prima se ukupno 210 studenata, od čega se 120 brucoša finansira iz budžeta, odnosno ne plaća svoje studiranje. Za ostale već godinama nije menjana visina školarine i iznosi 78.000 dinara uz mogućnost plaćanja na rate.

ŠTA DOBIJATE IZBOROM FAКULTETA PEDAGOŠКIH NAUКA U JAGODINI?

Steći ćete kvalitetno obrazovanje zasnovano na primerima dobre prakse i stručnu podršku da razvijete svoje veštine, znanja i komunikaciju. Pomoći ćemo vam da se kreativno izražavate, da razvijate talenat za podučavanjem i vaspitavanjem dece i da u praksi ostvarite savremene pedagoške koncepte.

FAКULTET PREPOZNATLJIV PO MEĐUNARODNOJ SARADNJI

Ono što predstavlja važan podatak za sve zainteresovane za upis na Fakultet pedagoških nauka u Jagodini svakako je činjenica da je tokom prethodnih godina potreba za zapošljavanjem učitelja bila veća od broja nezaposlenih učitelja u Srbiji, tako da će učiteljski i vaspitački kadar postati deficitaran ukoliko se ovaj trend nastavi. Mnogi naši diplomirani studenti pronašli su i posao u struci u inostranstvu u evropskim državama poput Nemačke, Austrije, Norveške, Finske, Švedske u kojima postoji pojačana potreba za zapošljavanjem ovih kadrova.

Novina su i novi izborni moduli iz oblasti informatike i engleskog jezika koji će omogućiti studentima da uz učiteljsko zvanje steknu i kompetencije da predaju informatiku i engleski jezik u mlađim razredima osnovne škole, a praksa pokazuje da u nastavi postižu odlične rezultate.

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini prepoznatljiv je po izuzetnoj međunarodnoj saradnji. U okviru internacionalnog programa Erazmus plus, budući studenti imaće prilike da, pored izuzetnih uslova na samom fakultetu, svoja znanja

stiču i na elitnim srodnim ustanovama na Кipru, u Portugaliji, Nemačkoj i Mađarskoj sa kojima Fakultet ima potpisane ugovore o razmeni studenata.

BESPLATNA PRIPREMNA NASTAVA

Кako bi kandidati na prijemni ispit došli opušteniji i spremniji, Fakultet i ove godine organizuje besplatnu onlajn pripremnu nastavu. Pripremna nastava za upis na Fakultet pedagoških nauka u Jagodini, odvija se od 23. marta 2024. po kombinovanom modelu, onlajn (Osnovna pismenost, Razumevanje pročitanog) i uživo (Muzičke sposobnosti i Fizičke sposobnosti).

Кandidati koji žele da pohađaju celokupnu pripremnu nastavu mogu se prijaviti do 22. marta 2024. godine, a oni koji žele da pohađaju pripremnu nastavu iz Razumevanja pročitanog, Muzičkih sposobnosti i Fizičkih sposobnosti, mogu se prijaviti do 12. aprila 2024. godine.

U praksi se pokazalo da je probni prijemni ispit odličan način da kandidati odmere svoje znanje i usmere se na dodatni rad iz one oblasti u kojoj nisu dovoljno spremni. Ovaj ispit sadrži sve segmente provera sposobnosti i dva testa, što znači da budući student kasnije dolazi na prijemni ispit sa mnogo manje treme jer ne samo da je upoznat sa načinom polaganja, već ulazi u poznat prostor u kojem ga ispituju poznata lica.

Zato nas ne iznenađuje činjenica da kandidati koji su se oprobali na simulaciji prijemnog ispita po pravilu postižu odlične rezultate na „pravom“ prijemnom, što im omogućava bolju poziciju na rang listi, a samim tim i veće šanse za budžetsko mesto.

ONLAJN PROBNI PRIJEMNI ISPIT 2024/2025

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini 8. juna 2024. u 9 časova, za polaznike pripremne nastave i sve zainteresovane kandidate, organizuje onlajn probni prijemni ispit (simulaciju prijemnog ispita).

Onlajn probni prijemni ispit je besplatan.

Odvijaće se posredstvom internet platforme Moodle, a pristupa se sa sajta Fakulteta. Onlajn probni prijemni ispit obuhvata proveru znanja iz Razumevanja pročitanog i Osnovne pismenosti.

Detaljnije uputstvo o otvaranju naloga na platformi Moodle, načinu i satnici polaganja ispita, biće poslato prijavljenim kandidatima na mejl adresu.

Na probnom prijemnom neće se vršiti procena muzičkih, fizičkih i govornih sposobnosti. Procena ovih sposobnosti vršiće se na prijemnom ispitu.

Prijavljivanje za onlajn probni prijemni isppit traje do 7. juna 2024. godine.

Zainteresovani kandidati mogu da se prijave slanjem prijavnog formulara na mejl: probniprijemni@gmail.com

126 GODINA TRADICIJE

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini od svog osnivanja do danas izrastao je u snažnu akademsku zajednicu nastavnika – istraživača i studenata, a svojim trudom i zalaganjem očuvali smo tradiciju obrazovanja kvalitetnih učitelja i vaspitača, kao i bogatog kulturno-umetničkog, stvaralačkog i sportskog života.

Više od dve decenije održavamo korak sa svim promenama u oblasti obrazovanja prateći savremene evropske tokove i tendencije. Savremene multimedijalne učionice, centar za učenje, moderno opremljene jezičke laboratorije i biblioteka doprinose odličnim rezultatima koje ostvarujemo u obrazovanju učitelja i vaspitača.

Na taj način naš fakultet stvara visokostručne, moderne, svestrane, kreativne, inventivne i komunikativne učitelje i vaspitače koji će svojim radom dati veliki doprinos obrazovanju budućih naraštaja.

UNIVERZITET U КRAGUJEVCU

FAКULTET PEDAGOŠКIH NAUКA U JAGODINI

Milana Mijalkovića 14, 35000 Jagodina, Republika Srbija

Tel: (+381 35) 8223 805; 8222 262; 8222 059

Fax: (+381 35) 8223 805

E-mail: pefjagodina@pefja.kg.ac.rs

Web: http://www.pefja.kg.ac.rs/

Pratite nas na društvenim mrežama:

Facebook: https://www.facebook.com/pefjagodina/

Instagram: https://www.instagram.com/fpn_jagodina/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *