Pred odbornicima Skupštine grada Zaječara prva izmena budžeta

Za sredu, 21. februar, zakazana je sednica Skupštine grada Zaječara, 21. po redu u ovom sazivu.

Pred odbornicima će se naći Predlog Odluke o prvoj izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za 2024.godinu. Ovom odlukom će budžet grada biti uvećan za 125.622.000,00 dinara i iznosiće 2.309.430.000,00 dinara.

Parlament će se izjasniti o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije Završnog računa budžeta grada za prošlu godinu i o Predlogu Programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu i unapređivanje životne sredine grada, koji će u ovoj godini raspolagati sa 8.840.000,00 dinara.

Na dnevnom redu su i predlozi odluka o: usvajanju Strategije razvoja urbanog područja grada Zaječara i opština Knjaževac, Sokobanja i Boljevac; pristupanju izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju hibridne elektrane „VIDA POWER“ sa izgradnjom sistema za skladištenje električne energije na teritoriji Grada Zaječara, katastarske opštine Glogovica, Dubočane, Mala Jasikova i Koprivnica; pristupanju izradi druge izmene i dopune Planova detaljnih redulacija za izgradnju uređaja za korišćenje snage vetra u cilju proizvodnje energije (Farme vetrenjača) – vetroparkova „Nova Vrška Čuka“ i „Vrška Čuka II“ u Zaječaru kao i Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na nacrte i zaključenje akata za potrebe izgradnje solarne elektrane „GRADSKOVO“ na teritoriji grada Zaječara.

Odbornici će, između ostalog,  razmatrati izveštaje o radu u prošloj i programe rada za tekuću godinu ustanova kulture i Turističke organizacije grada, i donetu Odluku o okončanju postupka likvidacije nad Turističkom organizacijom grada Zaječara – u likvidaciji,

Ukoliko se odbornici slože, grobljanske usluge će poskupiti  za oko 25 odsto.

Početak sednice je u 10 sati.

SGZ21-000-Poziv-za-21-sednicu-SGZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *