Gori zaječarska deponija smeća i jedna njiva u blizini

„Jutros oko 9 sati, prilikom prve ture izvoženja komunalnog otpada, radnici JKSP „Zajecar“ uočili su požar na nesanitarnoj deponiji Halovo, nakon čega su obavestili vatrogasnu službu i nadležne u preduzeću“, kaže Velibor Ristić, šef sektora „Čistoća“, a prenosi “Glas-Zaječara”.

Angažovan je buldožer preduzeća kao i dve autocisterne koje u saradnji sa vatrogasnom službom rade na lokalizaciji samog požara.

„U prvi mah se radilo na gašenju plamena vodom, a nakon toga se pristupilo navoženju i razastiranju zemljanog materijala građevinskom mehanizacijom – verovatno popodne i tokom sutrašnjeg dana. Do požara je verovatno došlo putem dovoženja pepela koji je možda sadržao žar, ili je bilo neovlašćenog i nekontrolisanog paljenja na deponiji van radnog vremena“, ističe Ristić za Glas Zaječara.

Još jedan požar pojavio se na nekoliko stotina metara od deponije, na imanju jednog Velikoizvorca. Vatrogasne službe su i tamo.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *