Zaječarsko pozorište obeležava 77. rođendan

Povodom Dana pozorišta “Zoran Radmilović” i 77 godina od prve premijere “Žita cvetaju” Jurija Mokreva, biće priređen bogat program, 1. i 2. februara, saopšteno je na konferenciji za novinare u zaječarskom teatru.

U pozorišnom muzeju, 1. februara, u 13 sati, biće održana tribina “Antigona od Sofokla do Žana Anuja”. Gost na tribini biće Dejan Acović, filolog i književni prevodilac. Izložbu karikatura Aleksandra Ace Blatnika, u pozorišnom muzeju, u 19 sati, otvoriće Ivan Blatnik. Potom, u sali pozorišta, u 20 sati, Kontra teatar iz Niša, izvešće koreodramu “Refleksija”, dok je promocija časopisa “Razvitak” predviđena za 2. februara, u 12 sati, u Pozorišnom muzeju.

Vladimir Đuričić, direktor pozorišta “Zoran Radmilović”, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare, potpisivanje Protokola o saradnji sa pozorištem Pan teatar iz Beograda i Centrom za kulturu iz Dimitrovgrada, u foajeu pozorišta u 19 sati.

Nakon toga, u foajeu pozorišta, u 19 sati i 30 minuta, sledi promocija knjige, književnog kritičara Saše Milosavljevića “Pozorište…”, koja sadrži beleške, kritike i prikaze o teatarskom životu Srbije.

Prva repriza predstave “Zjapina”, domaćeg teatra, prema tekstu Miloša Latinovića i Stefana Gajića i u režiji Stefana Gajića, biće odigrana u 20 sati.

Za Dan pozorišta 1. i 2. februara, svi programi su besplatni, ali je potrebno unapred rezervisati karte za pozorišne predstave, zbog ograničenog broja mesta.

U ovoj godini, predviđena je turneja predstave “Zjapina” u beogradskim pozorištima, ali i učešće na festivalima, najavio je Vladimir Đuričić, direktor pozorišta i Centra za kulturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *