Zbog slabog grejanja škola “Đura Jakšić” tražiće od Ministarstva skraćenje časova

U Osnovnoj školi “Đura Jakšić” u Zaječaru od početka drugog polugođa ponovili su se problemi sa slabim grejanjem. Zato su se danas u ovoj školi okupili roditelji učenika koji su od direktora škole tražili rešenje za ovaj problem. Direktor ih je upoznao sa radovima i dinamikom na uspostavljanju novog načina grejanja komprimovanim gasom koje će verovatno moći da se koristi od naredne školske godine, odnosno grejne sezone.

Inače, zbog dotrajalih kotlova i lošeg uglja prošle školske godine u ovoj školi je tokom zime bilo veoma hladno i roditelji su i tada negodovali. Situacija se promenila kada je umesto lignita nabavljen mrki ugalj koji ima veću kalorijsku vrednost. Prema rečima direktora Saše Vojnovića, ovaj ugalj je trajao do početka decembra, a sada je nabavljen isto tako dobar kalorijski ugalj, ali škola je velika i grejanje nije isto u svim učionicama, odnosno ne može se svuda postići zakonski minimum od 18 do 20 stepeni.

Od nekoliko predloga koje su imali roditelji, direktor je naglasio da preseljenje u neku drugu školu ili onlajn nastava nisu dobro rešenje, ali da će se obratiti Ministarstvu prosvete sa zahtevom da se na neko vreme skrate časovi u školi na 30 minuta. O svemu tome će roditelji i učenici biti blagovremeno obavešteni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *