Boranka Staša Srbulović igra na Australijan openu

Staša Srbulović, dvadesetogodišnja teniserka iz Zlota kod Bora, aktuelna vicešampionka Evrope u kategoriji gluvih i nagluvih sportista, učestvuje na “Australijan openu”, prestižnom teniskom turniru koji otvara ovogodišnju takmičarsku sezonu.

Stašu su u Melburn odveli njeni rezultati, a na AO je otputovala bez kvalifikacija, pošto zauzima šesto mesto na svetskoj rang-listi gluvih i nagluvih tenisera. I pored toga, učešće srpske teniserke na ovom turniru bilo je pod znakom pitanja, jer organizator takmičenja u Melburnu ne finansira putne troškove učesnika. Priskočila je u pomoć Srbija Ziđin Koper, koja je prepoznala Stašin trud i donela odluku da podrži njen put ka vrhu.

„Dok čeka datum prvog singl meča koji će odigrati sa Japankom Rinom Komokatom, postavljenom za prvog nosioca turnira, Staša vredno trenira sa novim terenerima – Katarinom Mišić Krentom i prof. dr Miljanom Grbovićem. Organizator je odlučio da se mečevi igraju po „Round Robin“ sistemu, dakle nema ispadanja i igraće svako sa svakim. Dubl mečeve će, opet po odluci organizatora, u paru igrati sa Čehinjom Katarinom Blaščikovom“, rekla je za RTV Bor Stašina majka Ivana Srbulović.

Staša Srbulović je, inače, jedina predstavnica Srbije na „Australijan openu“ u kategoriji gluvih i nagluvih tenisera. U ovoj kategoriji takmiči se osam devojaka: četiri Japanke, Čehinja, Slovakinja, Australijanka i Srpkinja, kao i osam momaka.

Za Stašu Srbulović ne postoje prepreke već samo izazovi. Iako je kao osmomesečna beba ostala bez sluha, upornošću i napornim treninzima uspela je da postigne vrhunske rezultate u tenisu, o čemu je ZA MEDIA izveštavala više puta.

izvor: RTV Bor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *