Zaječarski vatrogasci dobili ATV vozilo sa gusenicama

Vatrogasno-spasilačka jedinica u Zaječaru nalazi se na listi 12 jedinica u Srbiji koje su dobile nova vozila za unapređenje brzine i efikasnosti intervencija u vanrednim situacijama i spasavanju građana i njihove imovine.

Vozila različite namene, vatrogasno-spasilački kamioni i ATV vozila, koja je Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo za potrebe Sektora za vanredne situacije, predata su još vatrogasno spasilačkim jedinicama u Beogradu, Pančevu, Somboru, Šapcu, Jagodini, Кragujevcu, Кruševcu, Leskovcu, Novom Pazaru, Užicu i Vranju.

Zaječar je dobio ATV vozilo sa gusenicama namenjeno za kretanje po svim vrstama nepristupačnih terena leti i zimi.

Pet, od 39 malih navalnih vozila namenjenih za gašenje požara vodom i vazdušnom penom koja će biti nabavljena tokom ove godine, isporučena su i raspoređena u vatrogasno-spasilačke jedinice Beograd, Pančevo, Sombor i Šabac.

Ovo je prvi kontigent isporučenih vozila od ukupno 77 vozila koja se očekuju na nivou cele Srbije, a koja će uz savremenu opremu, ali i nove i rekonstruisane objekte vatrogasno-spasilačkih jedinica doprineti znatno boljim uslovima rada vatrogasaca.

foto: MUP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *