Prijavljivanje za subvencionisani odmor širom Srbije

Prijavljivanje građana za vaučere za subvencionisani odmor u Srbiji počinje danas na šalterima Pošte Srbije, gde se podnose popunjena prijava i prateća dokumentacija. Obrazac za prijavu, kao i izjava za starije od 65 godina, mogu se preuzeti sa sajta Ministarstva turizma i omladine ili sajta Pošte Srbije.

Kako stoji na sajtu resornog ministarstva, pravo na vaučere imaju zaposleni u visini zarade do 80.000 dinara, nezaposleni, penzioneri, kao i lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju, nosioci prava na tuđu negu i pomoć, ratni vojni invalidi, studenti i nosioci poljoprivrednih gazdinstava.

Građanima će biti na raspolaganju 100 hiljada vaučera u maksimalnoj vrednosti od 10.000 dinara koje mogu koristiti u ugostiteljskim objektima koji učestvuju u sistemu dodele vaučera.

Prijava se podnosi lično, a uz nju je neophodno priložiti ličnu kartu ili pasoš, potvrdu o rezervaciji, kao i odgovarajuću potvrdu o sticanju prava. Za penzionere to je original penzijskog čeka, penzionerska kartica ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju.

Onima koji steknu pravo na vaučere resorno ministarstvo preko Pošte Srbije vaučere dostvalja na adresu kao vrednosno pismo.

Vaučeri se mogu iskoristiti do 20. novembra 2024. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *