“Odrazi fantazije” Olge Mihailović u Pozorišnom muzeju do 5. januara

U Pozorišnom muzeju u Zaječaru sinoć je otvorena izložba ilustracija akademske umetnice Olge Mihailović pod nazivom “Odrazi fantazije”.

“Suprotstavljenošću, ali i simbiozom muškog i ženskog principa, svet ilustracija Olge Mihailović pokazuje da snaga ne podrazumeva odsustvo nežnosti ali i da nežnost nije isto što i odsustvo snage – da svet imaginacije ne podrazumeva bežanje od emocija iz realnog sveta, kao i da realni svet, kome pripadaju umetničke tvorevine talentovane umetnice, najpre nastaje u imaginaciji” – rekla je, pored ostalog, otvarajući izložbu istoričar umetnosti Marija Simonović.

Prisutni su uživali, kako u izloženim delima tako i u poeziji Ane Bretšnajder, glumice zaječarskog pozorišta i u zvucima gitare Maše Ursulović, učenice petog razreda Osnovne muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru.

Olga Mihailović rođena je 1994. godine u Beogradu, gde je završila srednju školu „TehnoArt“ i stekla zvanje juvelira. Na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu je odbranila master i doktorske akademske studije, na odseku grafike sa temom stripa. Dobitnica je Prve nagrade za najbolji strip scenario na Balkanu ove godine.Trenutno se bavi stripovima i ilustracijom, kao i radom u Humanitarnoj organizaciji “Dečje srce”.

Izložba ilustracija akademske umetnice Olge Mihailović u Pozorišnom muzeju može se razgledati do 5. januara 2024. godine, radnim danima od 9 do 15 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *