Na humanitarnoj aukciji prikupljen novac za novogodišnje paketiće

Na humanitarnoj aukciji održanoj sinoć u Gostoprimnici, prikupljeno je 233.700 dinara. Ova sredstva namenjena su za kupovinu novogodišnjih paketića za decu korisnika Narodne kuhinje u Zaječaru i decu sa invaliditetom.

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Gradom Zaječarom i Eparhijom timočkom organizovao je likovnu radionicu oslikavanja šolja koje su se našle na humanitarnoj aukciji održanoj sinoć u Gostoprimnici.

Pored šolja na aukciji su ponuđene i prodate i oslikane vaze, zvončići i drugi predmeti takođe oslikani na radionici koju su vodili likovni umetnici Dragan Stokić Rajački, Duško Perišić, Jasmina Pajović, Predrag Milošević i Ninoslav Jovanović, i koji su ih zajedno sa decom oslikavali.

Akciju je podržao episkop timočki Ilarion, čije su se fotografije našle na sinoćnjoj aukciji.

Takođe, likovni umetnik Ninoslav Nino Jovanović darivao je umetničku sliku, a štićenici Okružnog zatvora u Zaječaru izradili su patuljke za ovu aukcijsku prodaju.

Aukciju je i ovog puta veoma uspešno vodila Dr Sanela Radisavljević, a prisutne su pozdravili episkop timočki Ilarion, članica Gradskog veća Ivana Ćebić i predsednica Crvenog krsta Zaječar Ivanka Jović. Oni su najtoplije zahvalili svima koji su učestvovali i pružili podršku ovoj akciji, podsetivši posebno na decu kojoj će pokloni koji će biti obezbeđeni novcem sa aukcije, izmamiti osmehe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *