Obeležen Dan OŠ “Ljuba Nešić”

Osnovna škola “Ljuba Nešić ” iz Zaječara proslavila je Dan škole svečanom akademijom u sali Muzičke škole sa parolom “Mi zajedno možemo sve, mi možemo promeniti svet”. Učenici su, u saradnji sa svojim nastavnicima i roditeljima koji su uzeli učešća u realizaciji priredbe, pokazali da kada se svi udruže, škola postaje mesto u kome se pored znanja, širi i ljubav i prijateljstvo. 

Za postojanje OŠ „Ljuba Nešić“ vezana je istorija razvoja prosvete i školstva u zaječarskom kraju. Osnivanjem OŠ „Ljuba Nešić“ rođena je svetlost i plamen radosti saznavanja, aktiviranja usvajanja znanja, što neprekidno plamti dugi niz godina. Plamti u međusobnom odnosu kreativnosti, ljubavi i poverenja između nastavnika i učenika,  svih onih koji su bili, koji jesu i koji će tek biti u Osnovnoj školi „Ljuba Nešić“.

Školska zgrada je jedna od najstarijih u Timočkoj krajini i sa sigurnošću se može reći da je kolevka drugim osnovnim školama. Osnovna škola „Ljuba Nešić“ sagrađena je 1892. godine za potrebe tadašnje Gimnazije, a od 1951. godine je u njoj osnovna škola.

Škola je osnovana odlukom Narodnog odbora Opštine Zaječar juna 1951. godine, a proistekla je iz 171 godina starog osnovnog školstva grada Zaječara, koje je započeto daleke 1830. godine kada je osnovana prva osnovna škola u Zaječaru. Sama zgrada rekonstruisana  je  2007/08. godine uz pomoć donacije norveške vlade.

Osnovna škola “Ljuba Nešić” u Zaječaru zasniva svoj rad na potrebama učenika i njihovih roditelja, kadrovskim i materijalnim mogućnostima, perspektivama i sagledavanju razvojnih mogućnosti osnovnog obrazovanja i vaspitanja.

OŠ ”Ljuba Nešić” je učesnik u međunarodnim Erazmus+ i eTwining projektima, dobitnik je priznanja za učešće škole u Evropskoj nedelji sporta, kao i priznanja ”Svedočanstvo o dobroti” koje predstavlja potvrdu dobrog usmerenja škole ka negovanju dobrote, empatije, solidarnosti i drugarstva kod svih učenika škole, što daje dodatni motiv i podstrek zaposlenima u školi da kod učenika, sa još više entuzijazma i posvećenosti, razvijaju i afirmišu pozitivne vrednosti i vrline.

Najveći ponos škole su značajna postignuća učenika na mnogobrojnim takmičenjima, smotrama i konkursima, i zapaženi rezultati tokom daljeg školovanja koje nastavljaju uz moto ”Svet je naša učionica, učenje je naša avantura”.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *