Na republičkim izborima 17. decembra pravo glasa ima i 47.864 birača na teritoriji Grada Zaječara

U nedelju, 17. decembra, na teritoriji Grada Zaječara pravo da glasa ima 47.864 punoletnih građana na 69 biračkih mesta u gradu i selima. Dodatno biračko mesto je u Okružnom zatvoru u Zaječaru gde pravo glasa ima 103 zatvorenika.

Gradska izborna komisija grada Zaječara izdala je saopštenje u kojem se navodi da je (shodno članu 6. stav 3. Zakona o izboru narodnih poslanika), zabranjeno 48 časa pre dana glasanja i na dan glasanja do zatvaranja biračkih mesta, da se u medijima i na javnim skupovima objavljuju procene rezultata izbora, javno predstavljaju kandidati na izborima za narodne poslanike i njihovi izborni programi i pozivaju birači da glasaju, odnosno da ne glasaju za određene izborne liste.

U saopštenju se još dodaje:

„To znači da predizborna tišina počinje od 14. decembra u ponoć i traje do zatvaranja biračkih mesta 17. decembra u 20 sati. Napominjeno, da shodno napred navedenom Zakonu, pod medijima se podrazumevaju dnevne i periodične novine, servis novinske agencije, radio-program i televizijski program i elektronska izdanja tih medija, kao i samostalna elektronska izdanja (uređivački oblikovane internet stranice ili internet portali), a koji su registrovani u Registru medija, u skladu sa zakonom“.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *