Premijera predstave “Putuj glumče” omaž glumačkim zvedama

U zaječarskom pozorištu sinoć je izvedena premijera predstave „Putuj glumče“, autorski projekat Irfana Mensura, koji je svoje delo posvetio dragim kolegama: PECI, LANETU, ŽARKU, CVEJI, TALETU, MIŠI, LJUBI, VLASTI.

Prema rečima Irfana Mensura, ideja za ovu predstavu je stara preko 30 godina, kada se susreo sa tekstom H. Sinisterija koji se odnosio na Španiju i tamošnje glumce.

“Kada sam počeo da stvaram predstavu odlučio sam da je posvetim ljudima koji su prošli kroz moj život i profesionalno i privatno, ljudima sa kojima sam radio družio se, razgovarao, sarađivao. Ljudima koji su ostavili neki utisak na mene i na moju karijeru, od druženja i stvaranja do mog divljenja nekim generacijama, kad sam ja bio mlad glumac . Prosto je bilo za divljenje raditi predstave i družiti se sa Ljubom Tadićem na primer ili sa Mišom Janketićem, ili sa Stevom Žigonom. Ili divljenje Vlasti Velisavljeviću koji je od svih nas iz generacije bio “najmlađi”. Ja sam se divio njegovom adrenalinu, njegovoj duhovitosti i želji da učestvuje u svemu što je aktuelno. Dakle predstavu sam radio zbog njih i njima. Oni čak učestvuju u predstavi jer sam ja iz njihovih intervjua izvukao po nekoliko rečenica koje su bitne za ovu predstavu”, rekao je za pozorišni FB Irfan Mensur.

U pozorišnom komadu igraju Marija Stanković i Fuad Tabučić.

Koreograf predstave „Putuj glumče“ je Danica Ničić, originalnu muziku songova potpisuje Studio “Z”, a tekstove songova, dizajn scene i kostime osmislio je Irfan Mensur.

foto: zaječarsko pozorište

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *