Majdanpečanima ponovo dostupne stomatološke usluge

Služba stomatološke zaštite pri zdravstvenoj ustanovi „Dr Veroljub Cakić“ u Majdanpeku ponovo pruža stomatološke usluge stanovnicima opštine.

Naime, otako se u maju pokvarila i poslednja od četiri stomatološke stolice, koje su po rečima direktora majdanpečkog Doma zdravlja dr Dragana Fudulovića stare između 30 i 40 godina, građani su morali da popravku zuba obavljaju u drugim gradovima jer u Majdanpeku nema ni privatnih stomatoloških ordinacija.

Redovno su servisirane i popravljane dok su rezervni delovi za te modele mogli da se nađu na tržištu. Kada se pokvarila i poslednja stolica, majdanpečki Dom zdravlja prestao je da pruža usluge u oblasti stomatološke zaštite. Za nabavku novih stomatoloških stolica i digitalnog aparata za snimanje zuba obraćali smo se Ministarstvu zdravlja i drugim institucijama. U susret nam je izašla kompanija Srbija Ziđin Koper, koja je izdvojila 2,3 miliona dinara za nabavku dve stomatološke stolice i rendgena za snimanje zuba, navodi dr Fudulović.

Primopredaji donacije u stomatološkoj službi Doma zdravlja u Majdanpeku prisustvovao je predsednik opštine Majdanpek Dragan Popović sa saradnicima i generalni direktor Srbija Ziđin Koper Ću Guodž. Kako je istaknuto, kineska kompanija je za poboljšanje zdravstvene zaštite u Boru i Majdanpeku, ali i za obrazovanje, kulturu, sport i infrastrukturu izdvojila 4,95 miliona dolara u proteklih pet godina.

Foto: I. Mitrović/Srbija Ziđin Koper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *