Edukativno putovanje za žene koje se bave preradom poljoprivrednih proizvoda

Grad Zaječar realizuje projekat “Vredne ruke”, koji ima za cilj osnaživanje žena koje se bave preradom poljoprivrednih proizvoda (meda, mleka i mlečnih proizvoda, voća, povrća).

U okviru projekta biće organizovano edukativno putovanje na Rtanj u periodu od 10.12.2023. do 11.12.2023. godine (smeštaj, prevoz i hrana su besplatni i obezbeđeni za sve), gde će prijavljene učesnice imati priliku da čuju predavanje o dodavanju vrednosti proizvodima kroz preradu, plasman i promociju poljoprivrednih proizvoda, kao i o značaju rodne ravnopravnosti.

Učesnice će imati organizovan obilazak ženske zadruge “Rtanjske domaćice” koja se bavi preradom i plasmanom poljoprivrednih proizvoda, kao primer dobre prakse.

U velikoj sali Gradske uprave u Zaječaru, 15. decembra biće uručeni sertifikati svim učesnicama pomenutog edukativnog putovanja.

Prijave se vrše putem upitnika koji je potrebno popuniti najkasnije do 4.12.2023. godine u 12 časova, a mogu se prijaviti samo osobe ženskog pola sa teritorije grada Zaječara.

Link ka upitniku: https://forms.gle/jQ2cAkq6wA81GhКaA

Manju prednost prilikom selekcije učesnica imaće žene koje žive u ruralnim sredinama.

Edukativno putovanje se održava u okviru projekta “Кljučni koraci ka rodnoj ravnopravnosti – faza 2″, koji sprovodi Agencija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women) u partnerstvu sa Кoordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade Republike, uz finansijsku podršku Evropske unije.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *