Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra obilazi novoizgrađeni stadion “Kraljevica” u Zaječaru

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obići će novoizgrađeni stadion „Kraljevica“ u Zaječaru, u nedelju, 19. novembra, od 11 sati, čime će stadion i zvanično biti otvoren nakon dve i po godine izgradnje.

Nakon stadiona u Leskovcu i Loznici, ovo je treći završen stadion u našoj zemlji koji je izgrađen po najvišim standardima Evropske fudbalske organizacije – UEFA. Ova najmodernija sportska građevina u Srbiji, prostire se na preko 11 hiljada kvadrata, a moći će da primi oko 8.000 posetilaca. U zaječarski stadion uloženo je više od 28 miliona evra, a kažu da po izgledu podseća na mnogo veću Alijanc arenu u Minhenu.

Stadion ima posebne odvojene ulaze za obe fudbalske ekipe i kompletno je pokriven kamerama koje mu garantuju visoku bezbednost. Publika ulazi kroz tzv. sigurnosne češljeve pored kojih su bar kod sistemi za očitavanje ulaznica. Uživanje u fudbalskim mečevima omogućeno je invalidnim licima i njihovim pratiocima; ima najsavremenije osvetljenje, ozvučenje, led ekrane, VAR sobu (Video assistant referee), 20-ak punktova za osvežavajuće napitke, prostorije za medijsko praćenje utakmica.

Kako je ranije najavljeno predsednik Vučić sutra će biti u društvu rukovodstva Fudbalskog saveza Srbije, a možda će im se na zaječarskom stadionu pridružiti i predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin.

Nakon ceremonije gosti će krenuti ka Leskovcu gde će u 15 sati početi utakmica Srbija-Bugarska, odlučujuća za plasman na Evropsko prvenstvo.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *