Renoviran košarkaški teren Ekonomsko-trgovinske škole u Zaječaru

Ekonomsko-trgovinska škola u Zaječaru svečano je otvorila renovirani košarkaški teren zahvaljujući inicijativi zaposlenih u kompaniji JYSK.

Pored donacija takmičarskih lopti, rekonstrukcija je obuhvatala i postavljanje modernih košarkaških tabli, obnovu tribina, instalaciju novih kanti za smeće i postavljanje suncobrana na terenu. Đaci ove škole, zajedno sa svojim nastavnicima i predstavnicima kompanije JYSK, obogatili su i školsko dvorište sadnjom prelepih tuja i vrba.

Ovaj teren nosi dugu tradiciju još od 1987. godine, kada je organizovan prvi LEBas košarkaški turnir koji se do danas održava. Pored negovanja bogatog nasleđa škole, ovom akcijom deca se usmeravaju na zdrav život uz sport i boravak na otvorenom, a svima koji koriste ovo igralište poručuje se da nastave bavljenje sportom.

Deci su takođe uručene i lopte, kao i suncobrani, kako bi njihovi turniri bili upotpunjeni. Iako je teren namenjen srednjoškolcima, biće otvoren za sve građane koji žele da provode vreme na otvorenom i grade košarkaške snove.

Novouređeni teren će postati ne samo mesto sportskih nadmetanja već i inspiracija za buduće generacije, podsećajući ih na važnost aktivnog života i brige o životnoj sredini.

Autor fotografija: Nikola Rudić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *