Duodrama „Uspomene Sare Bernar” otvorila 6. Festival malih pozorišnih formi

Zaječarska publika је prve večeri 6. Festivala malih pozorišnih formi imala priliku da uživa u duodrami „Uspomene Sare Bernar”.

Predstava je nastala u koprodukciji JUК „Herceg Fest” i Hercegnovskog pozorišta iz Crne Gore, prema tekstu Džona Marela, u adaptaciji i režiji Staše Кoprivice. Igraju Tanja Bošković i Dejan Đonović.

Predstava, prema rečima rediteljke, istovremeno komedija i melodrama ne govori samo o životu i smrti slavne glumice Sare Bernar već i o pozorišnoj umetnosti uopšte .

Naša proslavljena glumica Tanja Bošković, koje je prošle godine bila i član žirija na festivalu „Dani Zorana Radmilovića”, smatra da je Zaječar postao važan na kulturnoj mapi Srbije kada je pozorište u pitanju.

„Ja sam zadivljena. Alal vera. Igrala sam pre par godina ovde i sa velikom radošću se sećam tog perioda. Mislim da se ovo pozorište trudi da kulturni centar postane svaki grad u ovoj zemlji. Sa moje tačke gledišta to je jako važno jer je to način da se odneguje jezik, da se odneguje misao , da se odneguje publika koja će doći na studije u neki veliki grad i vratiti se, slava gospodu, u svoj Zaječar i sve te fine stvari dovesti ovde”, rekla je naša filmska diva koja je imala samo reči hvale i za kolegu Dejana Đonovića koji tumači lik Sarinog sekretara, kao i za rediteljku Stašu Koprivicu.

Tanja Bošković je za ovu ulogu na 27. Međunarodnom festivalu malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu osvojila Nagradu za najbolju glumicu.

foto: zaječarsko pozorište

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *