Dobitnici najviših priznanja grada: prof. dr Milan Nedeljković počasni građanin Zaječara

Prof. dr Milan Nedeljković, jedan od najzaslužnijih za otvaranje angio sale i Odeljenja invazivne kardiologije u Zaječaru, dobitnik je zvanja Počasni građanin Zaječara.

Kako se navodi u obrazloženju odlike koju su doneli odbornici Skupštine grada, prof. dr  Nedeljković pokretač je i učesnik u formiranju mreže sala za kateterizaciju srca širom Srbije, među kojima je i ZC Zaječar, a ličnim zalaganjem učestvovao je u formiranju i otvaranju angio sale i Odeljenja invanzivne kardiologije u Zaječaru.

Dobitnici Godišnje nagrade Grada Zaječara su: Dejan Janković, privrednik iz Zaječara, osnivač „TEL – KABL“ D.O.O, za postignute rezultate u oblasti privrede; Mladen Šljivović, profesor fizike iz Zaječara, za postignute rezultate u oblasti obrazovanja i Lena Maletić, atletičarka iz Zaječara, za postignute rezultate u oblasti sporta.

Nagrada Grada Zaječara “Nikola Pašić“  pripala je Bori Dimitrijeviću iz Zaječara, za izuzetan doprinos u oblasti unapređenja i razvoja društveno-političkih odnosa.

Za izuzetan doprinos u oblasti razvoja kulture, Nagrada Grada Zaječara „Svetozar Marković“  ide u ruke književniku Vlasti Mladenoviću.

Povelja za 2023. godinu, kao priznanje za postignute rezultate i podstrek za još veća zalaganja, dodeljuje se:

  • Teodori Milovanović, učenici Osnovne škole „Hajduk Veljko“ u Zaječaru, za postignute rezultate na takmičenjima iz srpskog jezika i književnosti,
  • Pavlu Kuliću, učeniku Gimnazije u Zaječaru, za postignute rezultate na takmičenjima iz matematike i fizike,
  • Vuku Živkoviću, učeniku Gimnazije u Zaječaru, za postignute rezultate na takmičenjima iz hemije,
  • Janku Mladenoviću, teniseru, učeniku O.Š. „Đura Jakšić“ u Zaječaru, za postignute rezultate u sportu,
  • Nemanji Simoviću, učeniku Gimnazije u Zaječaru, za postignute rezultate na takmičenjima iz matematike i fizike,
  • Luki Rodiću, učeniku O.Š. „Ljuba Nešić“ u Zaječaru za postignute rezultate na takmičenjima iz matematike, fizike i srpskog jezika i jezičke kulture,
  • Petru Savićeviću, učeniku Gimnazije u Zaječaru, za postignute rezultate na takmičenjima iz prirodnih nauka,
  • ekipi učenika Gimnazije u Zaječaru koju čine učenici: Mia Milosavljević, Anđela Milosavljević, Marija Stojanović, Jovan Buzadžin i Pavle Vasilijević, za postignute rezultate u vannastavnim aktivnostima,
  • Ivi Nikolić, učenici O.Š. „Desanka Maksimović“ u Zaječaru, za postignute rezultate na takmičenjima iz različitih nastavnih predmeta i
  • Damjanu Dimitrijeviću, učeniku O.Š. „Ljuba Nešić“ u Zaječaru, za postignute rezultate na takmičenjima iz različitih nastavnih predmeta.

Najviša javna priznanja Grada Zaječara za 2023. godinu biće uručena dobitnicima na svečanosti 6. oktobra, na Dan grada Zaječara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *