Zaječar proslavlja slavu grada i hrama

Slava Grada Zaječara i zaječarskog Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice – Mala Gospojina,  proslavljena je svečanim bogosluženjima.

U navečerje slave služeno je praznično večernje sa litijskim ophodom oko hrama u kom su učestvovali i pripadnici Vojske Republike Srbije.

Na dan slave, evharistijsko slavlje predvodio je episkop timočki gospodin Ilarion uz sasluženje sveštenstva i sveštenomonaštva Eparhije timočke. Prazničnu službu dodatno je ulepšalo pojanje hora „Melodi“ pod dirigentskim vođstvom Divne Ljubojević.

Domaćin slave ove godine bio je Srđan Rubežić, šef kabineta gradonačelnika, dok će naredne godine to biti protonamesnik Marko Pajčin, zaječarski paroh.

Među brojnim vernicima, svetoj Liturgiji prisustvovali su i predstavnici lokalne samouprave, Vojske Srbije, Policijske uprave Zaječar i kulturnih institucija.

fotografije: fb Grad Zaječar

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *