Kamenolom prekinuo sednicu Skupštine grada

Sednica Skupštine grada koja je počela u 10 sati danas, prekinuta je nakon što su u skupštinsku salu ušli građani, uglavnom žitelji Malog Izvora u pratnji dela zaječarske opozicije, tražeći da se iz dnevnog reda izbaci peta tačka, Predlog odluke o usvajanju Plana detaljne regulacije za zonu eksploatacije „Vlaška“ u KO Mali Izvor.

Nakon ulaska građana, koji su pre toga protestovali ispred zgrade GU, sednica je prekinuta i određena je pauza, dok traju razgovori građana i predsednika Skupštine grada Stefana Zankova.

Na dnevnom redu današnje sednice je između ostalog i Predlog Odluke o trećoj izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za 2023. godinu, razmatranje Izveštaja o izvršenju budžeta za period od 01. januara do 30.06. ove godine, Predlog Odluke o određivanju modela finansiranja potencijalnog projekta javno – privatnog partnerstva sa elementima koncesije za poveravanje obavljanja delatnosti održavanja ulica i puteva na teritoriji Grada Zaječara i Predlog Rešenja o imenovanju stručnog tima za sprovođenje postupka realizacije projekta javno – privatnog partnerstva sa elementima koncesije za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti održavanja ulica i puteva na teritoriji Grada Zaječara.

Izvor: radiomagnum.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *