U slavu hrišćanske kulture

Festival hrišćanske kulture u Zaječaru, osmi po redu, počeo je danas proslavom crkvene Nove godine (Načalo indikta). Tim povodom arhijerejska liturgija služena je jutros  na temeljima ranohrišćanske bazilike na arheološkom lokalitetu Feliks Romulijana.

Festival je svečano otvoren u Sabornoj crkvi, a nastavljen predavanjem prezvitera dr Olivera Subotića „Izazov veštačke inteligencije: pogled iz pravoslavne perspektive“.

U okviru osmog Festivala hrišćanske kulture sutra će u 18.00 sati u porti Saborne crkve rođenja presvete Bogorodice biti otvoren Festival duhovno-dokumentarnog filma. Prikazivanje filmova planirano je u terminu od 19.00 do 21 sat, dok će od 18.30 biti upriličena promocija Dnevnika o Festivalu, prof. Rastka Ćirića.

Festival će trajati do 21. septembra, dana Male Gospojine, crkvene i gradske slave, kada će biti održan koncert Divne Ljubojević i hora Melodi.

Tokom sedam dana trajanja festivala posetioci će moći da uživaju u pisanoj reči, predavanjima, likovnim izložbama, duhovno–dokumentarnom filmu, koncertima i horskim nastupima.

izvor i foto: Radio Magnum

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura, Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *