Takmičenje u pripremi i brzom konzumiranju ćevapa

Centar za nematerijalno kulturno nasleđe „Koreni“ iz Zaječara organizuje Međunarodno kulinarsko takmičenje u pripremanju proizvoda tradicionalne kuhinje uz bogat umetnički program i uz učešće takmičara i posetilaca iz Srbije i Bugarske, u okviru prekograničnog projekta „Ukus tradicije – nematerijalno kulturno nasleđe za održivi turizam“. Ova gastronomska manifestacija će biti održana u nedelju, 10. septembra u porti Hrama Sv. Trojice u Grljanu od 10 sati.

Program manifestacije obuhvata sledeće sadržaje:
– Izložba proizvoda tradicionalnog kulinarstva sa podučja Zaječara i Vidina:
– Demonstriranje pripreme proizvoda tradicionalnog kulinarstva;
– Takmičenje u pripremanju ĆEVAPA, kao proizvoda koji je karakterističan za urbane kulinarske tradicije istočne Srbije i severozapadne Bugarske.
– KO MOŽE VIŠE! Takmičenje u brzom konzumiranju ćevapa.
– Kulturno umetnički program uz učešće folklornih ansambala Centra za nematerijalno kulturno nasleđe „Koreni“, folklornih grupa iz Bugarske i duvačkog orkestra „Timočani“.

Pobednik ovog takmičenja dobiće plaketu „Dr Bađa“ koja je ustanovljena u znak sećanja na legendarnog zaječarskog lekara Dr Đorđa Bađevca, koji je kao vrstan medicinski stručnjak, zbog svog odnosa sa pacijentima i širom okolinom bio poznat kao pravi narodni lekar, ali i kao veliki gurman.

FOTO: Pixabay/ilustracija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *