Sanela Prvulović iz Gradskova hajdučka lepotica 51. “Hajduk Veljkovih dana”

U okviru „Zaječarskog kulturnog leta“, u Lenovcu su juče održani 51. „Hajduk Veljkovi dani“, tradicionalna kulturno-sportska manifestacija u spomen na legendarnog junaka, Veljka Petrovića, rođenog Lenovčanina.

Tokom prepodneva predstavnici grada Zaječara, vojske, policije, Ustanove „Zoran Radmilović“ i Mesne zajednice Lenovac položili su vence na spomenike Hajduk Veljku u Zaječaru i Lenovcu i održana je liturgija u Crkvi Svetog Nikolaja u Lenovcu.

Tokom dana oganzovana su takmičenja u hajdučkom višeboju i nadvlačenju konopca, u kojima je najuspešnija bila Sportska ekipa Nezavisnog sindikata policije. Ova ekipa osvojila je prvo mesto u nadvlačenju konopca. Titulu harambaše osvojio je Mlađan Stojanović, vatrogasac, koji je pobednik takmičenja u hajdučkom višeboju. Titulu štitonoše poneo je Predrag Stoilković, policajac, a titulu bećara osvojio je Marko Ilić, vatrogasac. Pored ove ekipe na takmičenju su učestvovali i Veterani posebne jedinice policije i sportisti iz Lenovca.

 

Tokom večeri organizovan je bogat kulturno-umetnički program u kome su učestvovali KUD-ovi: Nikola Pašić” iz Zaječara, “Sloga” iz Vražogrnca, “Šljivar” iz istoimenog sela, “Zoran Gajić” iz Rgotine i “Gradec” iz Gradskova.

U okviru programa održan je izbor za hajdučku lepoticu, a žiri je izabrao Sanelu Prvulović iz Gradskova. Njena prva pratilja je Mia Milojković iz Zaječara, a druga pratilja Aleksandra Vukadinović iz Rgotine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *