51. Hajduk Veljkovi dani u Lenovcu

U okviru „Zaječarskog kulturnog leta”, u petak 18. avgusta u Lenovcu, rodnom mestu slavnog vojvode Veljka Petrovića, biće održani 51. „Hajduk Veljkovi dani“, najstarija kulturno- sportska manifestacija na teritoriji grada Zaječara.

Program će početi svečanim polaganjem venca na spomenik Hajduk Veljku u Zaječaru u 8 sati. U Hramu Svetog Nikolaja u Lenovcu u 9 sati, biće služena Sveta liturgija, a u 10 sati biće položen venac na spomen-ploču Hajduk Veljku u Lenovcu.

Nakon defilea učesnika, kulturno-umetnički program počeće u 18 sati i 30 minuta, održaće se i „Izbor Hajdučke lepotice“.

Sportska nadmetanja u hajdučkom višeboju počeće u 16 sati. Pobednik takmičenja poneće titulu hajdučkog harambaše, drugoplasirani će biti štitonoša, a trećeplasirani bećar.

Organizator „Hajduk Veljkovih dana“ je Narodno pozorište Timočke Кrajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, u saradnji sa Sportskim savezom grada Zaječara i Mesnom zajednicom Lenovac, a pokrovitelj je grad Zaječar.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura, Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *