Završena smotra narodnih običaja u Vražogrncu

U Vražogrncu je  završena dvodnevna, 39. Smotra narodnih običaja „Vražogrnački točak“, jedinstvena u Srbiji. Ocenjivan je scenski prikaz običaja i nastup izvornih grupa iz Vražogrnca,  Osipaonice,  Zvezdana, Мalog Izvora kod Boljevca i  Valakonja Bukovo. Selektor Centralnog saveza amatera u kulturi Srbije, Zoran Katić predložio je da na Republičkoj smotri narodnog stvaralaštva u Gornjem Milanovcu učestvuju „Sloga“ iz Vražogrnca i „Vuk Karadžić“ iz Osipaonice.  

Organizovano je i takmičenje u tradicionalnim spotskim disciplinama. U nošenju točka oko bala najbolji je bio Martin Filipović iz KUD-a „Sloga” iz Vražogrnca,  u kotrljanju bale pobedili  su Dimitrije Jović i Milica Ćurčija iz KUD-a „Božur” iz Zvezdana, u kotrljanju točka najuspešnija Selena Selimović,  a u kotrljanju balvana pobednik je Nikola Ramić.

Tokom programa ekipe su  takođe pokazale svoje kulinarske sposobnosti, pa je tako u kuvanju pasulja najbolji bio tim iz Vražogrnca.

Organizator manifestacije koj je deo Zaječarskog kulturnog leta je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Zaječara i Mesnom zajednicom Vražogrnac, a pokrovitelj je grad Zaječar.


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *