Kraljevica: Celodnevno druženje na Međunarodni dan mladih (VIDEO)

Na zaječarskoj Kraljevici danas je obeležen Međunarodni dan mladih, uz raznovrsne aktivnosti. Najzanimlivije je bilo u okviru programa „Kraljevica adventure“ za mlade od 15 do 30 godina, u kome se nadmetalo četiri tima. Najviše poena u takmičarskim igrama sa lukom i strelom, praćkom, zatim u bacanju kamena i pikadu osvojila je ekipa “Orkestar kokošiljac”. Tim je nagrađen večerom u restoranu Palace.

Grad Zaječar koji se priključio obeležavanju, u današnje aktivnosti uvrstio je i SWAP market, koji je omogućio posetiocima da tokom celog dana donesu ali i uzmu polovnu garderobu.

Volonteri Crvenog krsta održali su javni čas u pružanju prve pomoći pod nazivom „Mladi, upomoć!”, i  to kao interaktivnu radionicu u okviru koje su instruktori  pokazali mladima pravilno zbrinjavanje povreda.

Lep dan iskorišćen je za čišćenja park šume „Kraljevica“, a za sve učesnike obezbeđene su rukavice i kese za prikupljanje otpada. U okviru radionice „Klikni zeleno“ aktivisti TOC-a su sa mladima razgovarali o značaju smanjenja otpada koji svakodnevno stvaramo.

Radionicu za izradu papira reciklažom,  od iskorišćenih paklica cigareta organizovalo je Udruženje Rime, kao model podrške osobama sa intelektualnim smetnjama u razvijanju radnih potencijala, a ovo je bila idealna prilika da se šira javnost upozna sa njihovim radom.

Na kraju manifestacije, i to na zahtev mladih, organizovan je čas Zumbe na gradskom bazenu, čime je privedeno kraju celodnevno druženje organzovano povodom Međunarodnog dana mladih.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Grada Zaječara. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *