Jubilej manifestacije “Prva harmonika Srbije”

Jubilarni 60. Međunarodni festival „Prva harmonika Srbije” održava se u Sokobanji  od  8. do 10. avgusta.

U utorak 8. avgusta u 20 sati je svečano otvaranje festivala na letnjoj pozornici “Vrelo”. Nastupiće  pobednici iz ranijih godina: Lazar Stanojević iz Beograda – Prva harmonika Srbije 2022 , Milena Minić iz Oreovice – Prva harmonika Srbije 2021, i Boris Milić iz Grdelice – Prva harmonika Srbije 2019, u pratnji orkestra Aleksandra Stanojevića. Nakon toga je koncert Nikole Rokvića.

Za sredu je najavljen nastup takmičara i proglašenje pobednika mlađih kategorija harmonikaša u kategorijama: petlića, pionira, starijih pionira, mlađih juniora i dueta ispod 15 godina. U revijalnom delu nastupiće Jelena Tomašević.

Veliko finale je 10. avgusta od 20 sati. Najpre je  nastup takmičara i proglašenje pobednika starijih kategorija: juniori, duet iznad 15 godina, i seniori u pratnji orkestra Siniše Vićentijevića. U revijalnom delu nastupiće folk zvezda Lepa Brena.

Na kraju večeri sledi proglašenje sveukupnog pobednika festivala za 2023. godinu.

Cena ulaznice za prve dve večeri je po 300,00 dinara, a treće večeri 500,00 dinara, dok je komplet ulaznica za sve tri večeri je 900,00 dinara.

Prva harmonika je manifestacija koja je za 60 godina svog postojanja iznedrila veliki broj poznatih muzičara, muzikologa, šefova orkestara, virtuoza na harmonici.

foto: Prva harmonika Srbije

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura, Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *