Podignuta optužnica protiv očuha zbog smrti dvogodišnje Petre

Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo je optužnicu protiv M. N. iz sela Donji Dejan, kojom se tereti da je 21. februara u Zaječaru, na smrt pretukao P. V. dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Zaječaru na odluku o potvrđivanju, M. N. se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Za to krivično delo M. N. preti kazna doživotnog zatvora.

U obdukcijskom nalazu koji je dostavljen tom tužilaštvu, navadeno je da je smrt devojčice nastupila neposredno usled prestanka disanja i srčanog rada, uzrokovanog obimnim jakostepenim povredama glave i posledičnim razvojem jakostepenog otoka mozga.

Kod deteta su utvrđene i druge povrede koje sve zbirno predstavljaju tešku telesnu povredu opasnu po život.

Veštačenje sudskog veštaka iz oblasti neuoropsihijatrije ukazuje da je M. N. u vreme ubistva bio u stanju srednjeg pijanstva, odnosno bio je pod dejstvom alkohola sa količinom alkohola u krvi od 1,63 promila.

M. N. se sumnjiči da je 21.februara u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i telu udario dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge i teško je povredio, a dete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru, gde je preminulo.

Majka dvogodišnje devojčice je, kako se sumnja, znala da je njen vanbračni suprug u prethodnom periodu tukao devojčicu, ali to nije prijavila policiji.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Hronika, Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *