Izložbom radova učesnika završena Letnja umetnička škola na Romulijani

Prezentacijom radova i svečanim zatvaranjem sinoć je na Feliks Romulijani završen ovogodišnji rad Letnje umetničke škole Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Ovom prilikom prezentovane su četiri radionice – muzička, likovna, radionice dizajna i radionica fotografije, koje su vodili profesori Univerziteta umetnosti – Marko Stojanović (FMU), Aleksandar Mladenović (FLU), Slaviša Savić (FPU) i Aleksandar Kostić (FDU). Polaznicima su dodeljene diplome škole, a nakon toga otvorena izložba radova nastalih tokom trajanja LUŠ 2023.

Međunarodna letnja umetnička škola je edukativni program Univerziteta umetnosti u Beogradu namenjen domaćim i stranim studentima, koji se više od 20 godina održava svakog leta, uvek u drugom gradu-domaćinu, sa ciljem promocije savremenog umetničkog stvaralaštva mladih, inspirisanog lokalitetom u kojem se škola održava.

Ove godine domaći i strani studenti umetnosti pronašli su svoju inspiraciju u gradu Zaječaru u istočnoj Srbiji, a posebno na arheološkom nalazištu antičke rimske carske palate.

Škola je realizovana u saradnji Univerziteta umetnosti u Beogradu sa Narodnim muzejem Zaječar i uz podršku grada Zaječara, koji su ove godine ugostili 33 studenta umetnosti iz zemlje i inostranstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *