Poslanici srpske opozicije Ćuta i Aleksić na protestu u Zaječaru

Lider pokreta Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović Ćuta i Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke, govorili su sinoć na petom po redu protestu u Zaječaru, u organizaciji dela zaječarske opozicije.

Kao i svi prethodni, i ovaj protest počeo je okupljanjem na Trgu Nikole Pašića, nešto posle 20 sati, a nakon protestne šetnje, završen je ispred zgrade Gradske uprave govorom pojedinih političkih lidera, političkih i ekoloških aktivista.

Pored Zaječaraca, Borana, Knjaževčana i ostalih Timočana, centralnim zaječarskim ulicama šetali su i lider pokreta Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović Ćuta i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, koji su se obratili okupljenim učesnicima protesta, iako, kako je rečeno, to prvobitno nije bilo planirano.

Na početku kolone građani su nosili veliki transparent na kome je pisalo „Nećemo kamenolom“, a istaknute su i poruke: „Ne samo lica i imena, menjajmo sistem“ i „Stop izdaji“.

Na skupu je bilo reči i o stanju u srpskom zdravstvu, rudarenju i posledicama rudarenja u istočnoj Srbiji, a prisutnima se obratio i Milutin Gligorijević, sin tragično preminule Stanike Gligorijević iz Debelice, koji je još jednom zatražio dva minuta snimka iz noći kada je tragično nastradala njegova majka.

I sinoć je zatraženo hitno raspisivanje vanrednih lokalnih izbora za gradsku skupštinu i mesne zajednice, ostavke svih gradskih funkcionera, kao i poništavanje svih štetnih ugovora.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *