“Dan vina i lepog raspoloženja” 22. jula na Rajačkim pivnicama uz bogat muzički program

Naredne subote, 22. jula, na Rajačkim pivnicama biće organizovana manifestacija “Dan vina i lepog raspoloženja”, koju su pre tri godine pokrenuli “Mladi sa Rajačkih pivnica”.

Otvaranje Festivala planirano je za 16 sati, nastupom Milana Kotura, pesnika iz Rajca i prezentacijom “Buktinje”. Nakon toga, od 16,30 gosti mogu degustirati vino u jednom od Rajačkih vinograda, a po povratku, od 17,30 predviđen je nastup Hora “Lavirint” iz Zaječara. Muzički deo programa na glavnoj bini nastaviće se od 19,30 nastupom etno dive i zvezde Amire Medunjanin, da bi u 21 sat nastupio legendarni gitarista Vlatko Stefanovski.

Tokom popodneva muzički program planiran je na još nekoliko manjih bina na Rajačkim pivnicama, a na tezgama će mali proizvođači ponuditi svoje proizvode od grožđa i drugog voća, proizvode domaće radinosti i drugo….

Manifestaciju Udruženja Mladih sa Rajačkih pivnica, podržalo je Ministarstvo kulture, Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ kroz projekat #EU za kulturno nasleđe i turizam, Opština Negotin i trgovina Aleksandrović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *