Presuda za zločin na imanju Raje Kazimirovića u petak, 21. jula (VIDEO)

Danas je u Višem  sudu u Zaječaru nastavljen dokazni postupak u glavnom pretresu, na suđenju Davoru Perniću i Maji Bađikić, za četvorostruko ubistvo na imanju Raje Kazimirovića kod Jabukovca, koje se dogodilo avgusta 2019. godine. Tada su ubijeni Raja Kazimirović, njegova majka Dragica, sestra Ljubinka Oprikić i sestričina Dragana Jozelić.

Veštak za informacione tehnologije Dejan Nikolić  dostavio je sudu nalaz i mišljenje koje se tiče baznih stanica, što bi pomoglo u rasvetljavanju mesta na kome se okrivljena Maja nalazila u vreme zločina, o čemu su danas raspravljali učesnici ovog sudskog postupka.

U nastavku su iznesene završne reči tužilašta i odbrane, a kako je navela viši javni tužilac iz Negotina Ksenija Branković dokaz na kome su insistirali jeste listing, odnosno komunikacija okrivljenih tokom 7, 8. i 9. avgusta, što je period u kome se pretpostavlja da je izvršeno četvorostruko ubistvo. Kako dalje navodi tužilac, iz Majine odbrane je utvrđeno da je u jednom telefonu koristila dve kartice i da je 7. avgusta 2019. otišla u Dupljane na slavu, što su potvrdili njeni roditelji. Istog dana registrovana je na Majinom telefonu internet konekcija na baznoj stanici Jabukovac, što znači da okrivljena nije mogla biti u Negotinu ili Dupljanu.

Završnu reč iznela je i odbrana Maje Bađikić, o čemu više možete poslušati u izjavi njenog branioca Miroslava Lazića koji je izneo predlog da sud Maju oslobodi optužbe jer tužilaštvo nije dokazalo da je ona učestvovala u ubistvu. Dodaje da ona nije bila na mestu izvršenja krivičnog dela, a takođe nije znala da ga je izvršio Davor Pernić, što se može ustanoviti na osnovu poruka koje su njih dvoje razmenjivali nakon zločina.

Vlastimir Mihajlović, advokat Davora Pernića naveo je u svom završnom izlaganju predloženu kaznu od 31 godine zatvora za Pernića, imajući u vidu njegovo iskreno priznanje da je izvršio krivično delo teško ubistvo i da je svestan da su posledice nepopravljive i strašne, pri čemu nije bilo nikakvih žalbi tokom pritvora.

Na samom kraju današnjeg ročišta i sam Pernić izjasnio se da se kaje zbog onoga što je učinio, a Maja Bađikić je rekla da nije kriva i da nije počinila nikakvo krivično delo.

Ranije je Pernić osuđen na 36, a Maja Bađikić na 40 godina zatvora, međutim Apelacioni sud u Nišu ukinuo je presudu Višeg suda u Zaječaru zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja u odnosu na Maju Bađikić, čime je ukinut i deo presude koji se odnosio na Pernića, budući da su tada osuđeni kao saizvršioci.

Presuda sudskog veća koje je postupalo u novom postupku biće objavljena u petak, 21. jula u 11 časova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *