Četvrti protestni skup održan u Zaječaru

U Zaječaru je sinoć održan još jedan protestni skup, četvrti po redu, na kome su se okupili građani u nešto manjem broju nego što je to bilo tokom tri prethodna protesta.

Još jednom je zatraženo hitno raspisivanje vanrednih lokalnih izbora za gradsku skupštinu i mesne zajednice, ostavke svih gradskih funkcionera, kao i poništavanje svih štetnih ugovora.

Građani su se u 20 sati okupili na trgu Nikole Pašića, odakle su krenuli u šetnju centralnim gradskim ulicama do zgrade gradske uprave, gde je protest završen govorom jednog od odbornika opozicije borskog parlamenta, koji je govorio o rudarenju i posledicama rudarenja u Timočkoj krajini i istočnoj Srbiji, a zatim i nekoliko političkih aktivista i pojedinih lidera dela zaječarske opozicije.

Učesnici protesta na početku kolone nosili su transparent na kome je pisalo „Nećemo kamenolom“, a istaknute su i poruke: „Nedamo Kraljevicu“ i „Stop izdaji“.

Organizatori protesta u Zaječaru su: Narodna stranka Zaječar, Zaokret, GG Montoja i pravednici, koalicija Zajedno, Novi DSS i GG Dejan Krstić.

FOTO: Radiomagnum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *