Glavni pretres na suđenju za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu odložen za 14. jul (VIDEO)

Glavni pretres na suđenju Maji Bađikić i Davoru Perniću za četvorostruko ubistvo na salašu Raje Kazimorovića u blizini Jabukovca kod Negotina odložen je za 14. jul.

Naime, na današnjem pretresu trebalo je da budu predočeni podaci sa baznih stanica u blizini Jabukovca u vreme izvršenja zločina – 7, 8. i 9. avgusta 2019. godine, koje je na zahtev javnog tužioca Ksenije Branković sudu dostavila Direkcija policije MUP-a Srbije PU Bor, kao i da odbrana i tužilaštvo izlože završne reči.

Uprkos protivljenju Miroslava Lazića, branioca Maje Bađikić,sudija Ljiljana Panić uvažila je zahtev tužioca Ksenije Branković i advokata Vlastimira Mihajlovića, branioca Davora Pernića, da se suđenje odloži kako bi sudski veštak za IT, Dejan Nikolić obavio dopunsko veštačenje diska sa dostavljenim podacima.

Podsetimo, beživotna tela Raje Kazimirovića, njegove majke Dragice, sestre Ljubinke Oprikić i sestričine Dragane Jozeljić pronađena su 9. avgusta 2019. godine ali tačan dan i vreme ubistva tokom sudskog procesa nisu utvrđeni.

Prethodnu presudu Višeg suda u Zaječaru, donetu aprila prošle godine,  po kojoj je Maja Bađikić osuđena na 40 godina zatvora a Davor Penić na 36, ukinuo je Apelacioni sud u Nišu “zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja u odnosu na Maju Bađikić”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *