KUD „Đorđe Genčić“ iz Velikog Izvora nastupio u Solunu

KUD „Đorđe Genčić“ iz Velikog Izvora učestvovao je na Festivalu “HARILIOTIKA” u Solunu u Grčkoj, zajedno sa folklorima iz Grčke, Gruzije i Albanije, kao jedini predstavnik Srbije na ovoj manifestaciji. Međunarodnom festivalu prisustvovali su i predstavnici Ustanove NPTK-CK,, Zoran Radmilović” predvođeni pomoćnicom direktora Biljanom Glišić, kao gosti Udruženja,,Peskon” iz Soluna, koji je organizator Festivala.

Festivalu HARILIOTIKA prisustvivala je i Jasmina Mitrović Milačić, konzul Republike Srbije u Solunu, koja je obećala podršku svim oblicima saradnje zaječarske ustanove kulture sa kulturnim organizacijama u Solunskoj regiji, kao i pomoć, ukoliko bude potrebna.

Dogovoren je nastavak uspešne saradnje. Zaječarski teatar će sa antičkom dramom,,Elekra* gostovati u narednoj pozorišnoj sezoni u Solunu, a grčki folklorni ansambli gostovaće na manifestaciji BAŠTA BALKANA u Velikom Izvoru.

Da podsetimo, kao rezultat pomenute saradnje prošle godine je u pozorištu Toumba u Solunu odigrana monodrama zaječarskog pozorišta ČUČUK STANA, po tekstu i u režiji Željka Hubača, u izvođenju Nataše Petrović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *