Veliko Pab kviz finale – ekipe iz cele Srbije se takmiče u Omladinskom centru

Devetnaest ekipa iz Srbije posetiće Zaječar, gde će u letnjoj bašti Omladinskog centra učestvovati na velikom srspkom finalu pab kvizinga. Kvizaši iz Beograda, Pančeva, Niša, Kragujevca, Užica, Kosovske Mitrovice, Smedereva i Bajine Bašte će se za titulu šampiona Srbije nadmetati i sa najboljim ekipama iz Zaječara. Početak finala je danas u 17 časova, a nakon što se takmičenje završi goste i posetioce će zabaviti DJ Ogi.

Pab kviz se u Zaječaru održava već nekoliko godina i sve je popularniji. Koncept pab kviza je osmišljen tako da, pre svega, akcenat bude na zabavi. Ekipe sastavljene od uglavnom 4-6 takmičara, okupljaju se svake druge nedelje u Omladinskom centru gde se takmiče u znanju. Organizatori kviza i voditelj kviza – kvizmaster, pripremaju pitanja za svaki susret, a ona su najčešće grupisana po oblastima (opšte znanje, geografija, istorija, muzika, film, sport…). Kvizmaster čita pitanje po pitanje, oblast po oblast; ekipe beleže svoje odgovore na papire (niko ne mora da se javlja, da odgovara na pitanja), koji se na kraju igara i kviza pregledaju i ekipa sa najviše tačnih odgovora odnosi pobedu i adekvatne nagrade, koje obezbeđuju prijatelji kviza. Neke ekipe dolaze da pobede, neke da pomeraju svoje granice, a neke su samo tu samo zbog druženja i dobre atmosfere, koja je zaštitni znak zaječarskog pab kviza.

Sav prihod od kotizacije (200 dinara po učesniku), kao i od tombole koja se odvija u pauzama između igara ide u humanitarne svrhe – za pomoć Lenki Ljubisavljević. Volonteri organizacije Dragi ljudi prave kokice za sve učesnike i navijače, od čije prodaje, takođe, sav prihod ide u humanitarne svrhe. Za razliku od većine sličnih manifestacija u drugim gradovima, Pab kviz Zaječar je od svog osnivanja i prvih izdanja sav prihod (oko 5000 evra) donirao onima kojima je najpotrebnije.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *