Počinju “Kapetan Mišini dani” u Donjem Milanovcu

U spomen na velikog dobrotvora Mišu Anastasijevića, koji je pored ostalog „svom otečestvu“ darovao zgradu u kojoj je nekada bila Velika škola, a danas rektorat Beogradskog univerziteta, u Donjem Milanovcu se od 23. do 26. juna održavaju „Kapetan Mišini dani“.

„Kapetan Mišini dani“ biće otvoreni danas u 17 sati, sat vremena kasnije deca iz vrtića predstaviće kratku biografiju Miše Anastasijevića, u 19 sati biće predstavljeni nagrađeni literarni radovi o Miši Anastasijeviću, dok u 21 sat, počinje Kabare „Čeznem da vam kažem“ u kome igraju: Milorad Damijanović, Mina Lazarević, Dragana Mićalović, Stevan Piale, Nataša Radovanović i Pavle Joksimović.

U subotu tačno u podne biće priređen Koncert uz jutarnju kafu – Akustika na otvorenom (Vlada i Bajka) i biće otvorena izložba dečijih likovnih radova na temu Miše Anastasijevića, u 13 sati i 30 minuta, u Domu kulture, biće otvorena izložba o životu i radu Kapetana Miše, od 14 sati i 30 minuta biće organizovano uručenje nagrada mališanima za literarne i likovne radove, dok će u 16 sati, učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ izvesti predstavu o Miši Anastasijeviću.

Kako je predviđeno programom, u 17 sati biće priređen koncert Osnovne muziške škole „Ranko Krivić“, u 18:00 sati biće izvedena monodrama sa napisanim tekstom o Miši Anastasijeviću, dok će od 21 sat biti priređen koncert Danice Krstić.

U nedelju, 25. juna, od 15 sati, u Centru za kulturu će biti prikazani dokumentani filmovi o Đerdapu pre izgradnje HE Đerdap i Pre potopa, od 16:00 sati biće uručene nagrade za najbolje privrednike „Medija Invent“, u 19 sati će nastupi Hor Valahije iz Negotina, dok će nakon sveanog zatvaranja manifestacije publiku zabavljati Trubački orkestar Marka Trmavca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *