“Zaječarsko muzičko proleće” od 18. do 21. juna

Koncertom Ljubiše Jovanovića na  flauti i Aleksandra Serdara na klaviru biće otvorena manifestacija “Zaječarsko muzičko proleće” u sali Pozorišta “Zoran Radmilović”. Kako najavljuju organizatori, reč je o muzičarima svetskog formata, čiji koncert je zakazan za nedelju, 18. jun u 20 časova.

U ponedeljak, 19. juna biće nastavljen muzički program klasične muzike u Pozorišnom muzeju, gde će pored  Milana Mitića nastupiti i Dušan Đorđević na harmonici, koji je ove godine osvojio dve nagrade Svetskog kupa u Kini.

U utorak 20. juna u 12 sati , u Pozorišnom muzeju biće priređen koncert “Deca za decu”. Nastupiće najbolji učenici zaječarske muzičke škole koji su ove godine sa takmičenja u zemlji ili inostranstvudoneli pregršt nagrada, preko sto i oni će po odsecima svirati taj koncert koji poklanjamo deci koja se na neki način bave muzikom.

Istog dana u 20 časova u sali pozorišta nastupiće zanimljiv klavirski duo dve profesorke sa Niške akademije umetnosti, to su Jelena Deljanin Aleksić i Dragana Đorđević, koje uspešno nastupaju već desetak godina.

Gradsko pevačkog društva “Stevan Mokranjac”  za 21. jun od 18 časova najavljuje na Trgu oslobođenja u Zaječaru i  obeležavanje Svetskog dana muzike, koji se održava u 120 zemalja sveta od 1982. godine koncertima muzičara na ulicama, trgovima, parkovima i drugim javnim prostorima. Na ovogodišnjem koncertu učestvovaće učenici zaječarske muzičke škole, Kamerni hor “Lavirint” i Gradsko pevačko društvo “Stevan Mokranjac”.

Organizator manifestacije “Zaječarsko muzičko proleće” je Narodno pozorište Timočke krajine “Zoran Radmilović”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *