Zašto direktorka TO Zaječar prikriva poslovanje? Na zahtev Za medije reagovao poverenik za informacije od javnog značaja

Redakcija Za medije je 14. marta 2023. godine podnela zahtev Turističkoj organizaciji grada Zaječara za dostavljanje dokumentacije o načinu trošenja novca za promociju grada. Naš zahtev je odbijen, čime se otvorilo pitanje da li se sredstva troše na neadekvatan, moguće koruptivan način.

Nakon odbijanja našeg zahteva žalili smo se povereniku za informacije od javnog značaja sa objašnjenjem da se TO Zaječar finansira javnim novcem i da je način na koji se troši od interesa za javnost.

U dopisu koji nam je danas stigao od poverenika navodi se da se poništava rešenje TO Zaječar od 21.3. 2023. kojim je odbijen zahtev Za medije i nalaže se Turističkoj organizaciji da bez odlaganja, a najkasnije u roku od sedam dana obavesti novinara koji je tražio informacije da li poseduje tražene dokumente i to:

1. Realizovane ugovore i izveštaje (sa svim dokazima o realizovanim uslugama) sa medijskim kućama, marketinškim agencijama i televizijskim produkcijama za 2021. i 2022. godinu, koji se odnose na realizaciju sledećih usluga: proizvodnja promotivnog materijala, proizvodnja spotova, proizvodnja emisija, proizvodnja filmova, zakup i emitovanje programa na televizijama, radiju i portalima, zakup marketinškog prostora u medijima, realizacija marketinških kampanja na internetu, društvenim mrežama, objavljivanje PR sadržaja u medijima

2. Godišnji izveštaj o poslovanju i finansijski izveštaj TO Zaječar za 2022. godinu

3. Godišnji program rada i finansijski plan TO Zaječar za 2023. godinu

Po dobijanju navedenih dokumenata Za media će ih detaljno analizirati  i obavestiti javnost na koji način je potrošen javni novac koji bi trebalo da bude usmeren na adekvatnu promociju grada i povećanje broja turista u Zaječaru i okolini.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *