Predlog opozicije: Izabrati stručno lice za mesto direktora TO Zaječar (VIDEO)

Predstavnici opozicije u Zaječaru danas su održali konferenciju za novinare ispred Turističke organizacije grada Zaječara povodom konkursa za izbor novog direktora ove ustanove. Novinarima su se obratili članovi šest političkih grupacija, sa predlogom da na čelo TO Zaječar bude izabrano stručno lice.

Dejan Krstić u ime Grupe građana “Dejan Krstić” poručio je da Zaječar ima izvanredne prirodne i kulturne turističke potencijale, međutim nestručna vlast ne razvija nijedan od ovih potencijala. Turistička ponuda se nije menjala decenijama, dodaje, a on sam je kao odbornik i ranije reagovao na rad Turističke organizacije za čije poslovanje je prošle godine opredeljeno 24 miliona dinara, ali je novac uglavnom potrošen za reklamiranje na sajmovima, kao i na seoske manifestacije. Uz pretpostavku da će dosadašnja direktorka Dragana Gogić Rajković ponovo konkurisati za mesto direktora i da će gradska vlast njoj dati podršku, opozicija predlaže geografa i turizmologa dr Miodraga Velojića. On se prijavio na konkurs i Zaječar sada ima priliku da dobije stručno lice za ovu poziciju.

U ime “Zaokreta” novinarima se obratio Uglješa Đuričković sa porukom da je glavna uloga opozicije da kritikuje, ali oni žele da ponude i konstruktivne predloge. Upravo zato podržavaju izbor dr Velojića za direktora TO Zaječar. Komisija će morati njega da oceni kao najboljeg kandidata, ukoliko se više niko ne prijavi. U narednom periodu, kaže, videćemo koga će vlast da predloži.

Goran Kalčević iz Narodne stranke Zaječar kaže da su svi zajedno pokazali odgovornost i stavili interes grada iznad svega. Praksa vlasti je da se diskvalifikuju najbolji kandidati a da se biraju ljudi po partijskoj liniji.

Grupa građana Montoja i Pravednici dodaje da su svesni da izbor direktora TO Zaječar nije goruće pitanje, ali na ovaj način ukazuju da se direktori postavljaju po nalogu šefa grada. Ne biraju se stručni i obrazovani već poslušnici, čime se urušavaju institucije grada.

Iz Novog DSS-a poručuju da se vrši negativna selekcija na ključnim mestima. Podršku za izbor direktora TO Zaječar takođe pružaju dr Velojiću i kažu da bi bio dobar izbor zbog njegove stručnosti.

Predsednik Gradskog odbora Zajedno Goran Simatović rekao je na kraju da se oni nadaju boljoj saradnji sa gradom kada je reč o održavanju planinarskih staza i bastionskih transverzala. To su do sada radila planinarska udruženja bez ičije pomoći a osam utvrđenja pored domaćih turista često posećuju i gosti iz inostranstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *